راهنمای خرید , بررسی و انتخاب انواع مدل درب داخلی
در طراحی داخلی موارد بسیاری هستند که شاید در نظر اول مهم به نظر نرسند، اما بعد از اینکه پروسهی طراحی تمام شد، متوجه میشویم بی توجهی به آنها چه ضربه جبران ناپذیری به کل طراحی وارد آورده است. یکی از همین موارد که کمتر به آن توجه میشود یا ممکن است اصلا در نظر گرفته نشود، درهای داخلی آپارتمان است. توصیه اکید ما این است که هیچ المانی را در طراحی داخلی دست کم نگیرید و به آن بیتوجه نباشید، بالاخص درها که میتوانند کاملا به خانه و فضا روح و جلا ببخشند.
نکات مهم دربارهی انتخاب درب داخلی ساختمان
اول: مانند هر جز دیگر، مساله ابتدایی میزان بودجهای است که در نظر گرفتهاید. بهتر است قبل از قطعی کردن حدود قیمت، یک جستجوی ساده در مغازهها یا اینترنت انجام دهید تا از دامنهی قیمتهای بازار مطلع شوید و با ذهن باز هزینههای نهایی را برآورد کنید. زیرا اگر به صورت کاملا ذهنی و دور از واقعیت بازار تصمیمگیری کنید، هنگام خرید با دیدن قیمتها شوکه میشوید و تمام برنامه ریزیتان نقش بر آب می شود. درهای داخلی از قیمت زیر صد هزار تومان تا درهای سفارشی با قیمتهای بسیار بالا در بازار موجود است.
دوم: چهارچوب درها را به دقت اندازهگیری کنید. اینگونه میتوانید انتخاب کنید که سراغ درهای استاندارد بروید یا لازم است سفارش ساخت بدهید. سفارش ساخت در زمانی لازم مینماید که چهارچوب درها بزرگتر یا کوچکتر از استاندارد بازار باشد.
سوم: مکان نصب در فاکتور مهمی در انتخاب جنس و نوع آن است. مثلا برای حمام و دستشویی که در معرض رطوبت هستند بهتر است درهای با ویژگیهای مطلوب را در نظر بگیرید، طبعاً درهای ضد آب گرانتر از درهای معمولی هستند. مثال دیگر میتواند در بالکن باشد، که موارد ایمنی هم باید در آن در نظر گرفته شود.
چهارم: همچنین، کاربری در انتخاب نوع و جنس در مهم است. مثلاً اگر میخواهید اتاق عایق حرارت و صدا باشد باید درِ توپر سفارش دهید. مسلماً، نوع و جنس در هم در قیمت تمام شدهی آن تاثیر میگذارد، مثلاً درهای تو پر گرانتر از درهای تو خالی هستند. در آلومینیومی میتواند از در چوبی ارزانتر باشد. اگر چوب خالص بخواهید بسیار گران تمام میشود، اما درهای اچ دی اف یا ای بی اس ارزانتر تمام میشوند. درهای اچ دی اف درهای روکش شدهی رنگ پذیری هستند که چگالی بالایی دارند و بیشتر برای در اتاقها و سرویسهای بهداشتی مناسبند.
پنجم: در هنگام انتخاب در روح کلی ساختمان را در نظر داشته باشید و بعد با توجه به سبک و سیاق طراحی داخلی منزل یا دفتر کار به سراغ گزینههای موجود بروید. به عنوان مثال، اگر فضای داخلی ساختمان، ساده، خلوت و مینیمال است، گزینههای پرطمطراق و سلطنتی به هیچ عنوان مناسب نیستند. برعکس بهتر است به دنبال درهای ساده یا پنل دار بگردید، توصیه ما این است که در این نوع معماری داخلی از درهای یک یا دو پنلی، تا حداکثر سه پنلی، استفاده کنید.
ششم: رنگ در مهم و قابل توجه است. برای انتخاب رنگ چند نکته را بهتر است در نظر داشته باشید. اولاً خیلی خوب است که با رنگ دیوارها و رنگ کلی مبلمان و معماری داخلی متناسب باشند. تناسب به معنای ان نیست که حتما درها کاملا رنگ دیوار باشند، این شکل رنگ آمیزی تنها یکی از امکانهاست. برعکس، میتوانید درها را کاملاً مکمل دیوارها رنگ کنید یا رنگ مبلمان در نظر بگیرد. ثانیاً جنس دری که انتخاب میکنید در رنگ آن تاثیر میگذارد. به هر مادهای نمیتوان رنگ زد. یا هر دری، با رنگ آمیزی زیبا نمیشود. مثلاً اگر شما در با چوب طبیعی را انتخاب میکنید، طبعاً رنگ و بافت طبیعی چوب برایتان جذاب است. یا درهای آلمینیومی قابل رنگ کردن نیستند.
هفتم: به کیفیت ابزار و یراق توجه کنید. اگر قصد خرید در ورودی ساختمان را دارید به قفل و ضد سرقت بودن توجه کنید. بهترین قفلها ایتالیایی هستند. بهتر است این درها عایق صدا، حرارت و ضد حریق هم باشند. اینگونه، ایمنی و محرمیت بیشتری را برای شما تامین میکنند. بهترین درهای ضد سرقت ایتالیایی هستند که قیمت بالایی دارند. درهای ترکیهای قیمت پائینتر و کیفیت قابل قبولی دارند. این درها جنسهای مختلفی از جمله چوب، روکش چوب، ام دی اف، چرم و یا فلز دارند.
هشتم: مدت زمان پروژه را کاملاً محاسبه کنید تا بتوانید برنامهریزی دقیقی داشته باشید. جزئیات کار و زمان لازم برای هر بخش را کاملا پرس و جو کنید. اگر لازم است درها ساخته و رنگ آمیزی شوند، زمان دقیق انجام این مراحل را جویا شوید. از نصاب مدت زمان نصب را بپرسید. به فصل و موانع هم توجه کنید. اگر قصد بازسازی دارید شاید تابستان زمان بهتری برای انجام این کارها باشد، یا مثلا شب عید ممکن است ترافیک کاری نصابان و سازندگان زیاد باشد، پس هزینه و زمان بیشتر و طولانیتر شود. اگر در حال ساخت هستید بدانید بهترین زمان نصب درها چه وقت است. اگر درها رنگ شده تحویل میشوند، حتماً بعد از رنگآمیزی دیوارها به فکر نصب در باشید.
نهم: آخرین نکته، ولی نه کم اهمیتترین آنها، انتخاب سازنده، پیمانکار و نصاب است. ممکن است در خیلی از موارد شما خودتان بتوانید درها را نصب کنید. در بسیاری از موارد دیگر شاید جزئیات ریز و تخصصیتری مد نظر باشد که فقط یک نصاب حرفهای از پس آنها بربیاید. ممکن است در فکر صرفهجویی در هزینهها باشید، اما بدانید که همیشه استفاده از اهالی فن و متخصصان امر در دراز مدت کمهزینهتر و مقرون به صرفهتر خواهد بود.
چوب پلاست ون وود نوعی کامپوزیت است که از ترکیب خرده الیاف و ضایعات چوب و پی وی سی و افزودنیهای مخصوص ساخته میشود مخطوط این مواد به صورت خمیر مذاب بوده که به شکل پروفیل های مختلف اکسترود میشود. این محصول به دو گروه Indoor & Outdoor تقسیم می گردد. قطعات لنگه در و جامب چارچوب و روکوب بصورت یکپارچه تولید و اکسترود میشوند و دارای استحکام بسیار بالاتری نسبت به درهای چوبی، روکش چوب، ام دی اف و . . . هستند و بهترین گزینه برای کاربریهای خاص و پر تردد نظیر مراکز آموزشی و بیمارستانی و مشابه آن می باشند. مهمترین ویژگی محصول پلی وود، ضد آب بودن واقعی آن و قابل شستشو بودن آن است.
بدیهی است هر کدام از متریال یا مواد بالا قابلیت های مختلفی را به محصول که اینجا مد نظر ما درب ، چهارچوب ، قرنیز میباشد خواهد داد در صنعت تولید درب میتوان از ترکیبی از این مواد نیز استفاده کرده برای مثال میتوان درب ها را از جنس چوب یا mdf ساخت و سپس با روکش pvc روکش کرد تا محصولی ارزان و ضد آب تولید شود ولی مشکل این روش ها زمانی نمایان خواهد شد که روکش درب دچاد صدمه و آسیب شود در چنین شرایطی درب بکلی آسیب خواهد دید و دیگر ضدآب نخواهد بود.
معرفی انواع درب های ساختمانی
, درب, درب_ضدسرقت, #درب_ضدسرقت,ون وود #درب_ساختمانی, #درب_بیمارستانی, درب بیمارستانی, #درب_هتلی, درب هتلی, قرنیز, پلی وود, #پلی وود, #پلی_وود, #چوب_پلاست, #چوب_پلاستیک, #قرنیز, #polywood, #door, #الباب
در صنعت ساختمان با توجه به شرایط و هزینه مورد نظر از مواد مختلفی استفاده میشود این مواد میتواند در انواع درب های اتاقی ،درب بیمارستانی ، درب هتلی ،درب سرویس بهداشتی ، درب واحدو .. متفاوت باشد. البته در ساخت برخی از درب ها از ترکیبی از مواد مختلف استفاده خواهد شد . در ادامه به توضیح مختصر این مواد می پردازیم:
MDF یا Medium Density Fiberboard
این محصول از میکس ضایعات فرآورده ها و محصولات کشاورزی بهمراه رزین، چسب، فرمالدئید و افزودنیهای دیگر تحت فشار و حرارت تولید می گردد چگالی آن درحدود 650-800 کیلوگرم بر متر مکعب میباشد. ام دي اف را پس از توليد ميتوان روکش نمود. روکش ملامينه متداول ترين نوع روکش براي MDF ميباشد که در آن فرايند کاغذ دکوراتيو آغشته به رزين تحت فشار و حرارت بر روي تخته چسبانده ميشود. ضخامت های 4-8-10-16-18-20 و . . . به میلیمتر در بازار ارائه شده است. روکشهای دیگر آن عبارتند از: CPL, HPL, Veneer, Engineered Veneer, TecoFoil, Finish Foil و . . .
Green MDF
این محصول حدود 30% مقاوم تر از MDF معمولی است و مهمترین ویژگی بارز آن مقاومت نسبی بیشتر آن در برابر آب و رطوبت است؛ این مقاومت به معنی قابل شستشو بودن نمی باشد.
HDF یا High Density Fiberboard
این محصول شبیه MDF با دانسیته بالاتر تولید میگردد تا به چگالی بیش از ۸۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب برسد. در فرآیند تولید HDF از فشار و دمای بیشتری استفاده میشود و متعاقبا دارای مقاومت بالاتری میباشد. این مواد اغلب به صورت ورق های سه میلیمتر یا بیشتر تولید میشوند. ورق های HDF را می توان با روکش های ملامینه HPL روکش کرد همچنین این محصول را می توان به وسیله پرس ممبران روکش PVC کرد. همچنین این ورق ها قابلیت رنگ شدن را دارند. رویه های قابدار HDF Door Skin پر مصرف ترین متریال بهمراه کلاف داخلی چوب روسی (بائو) و هانیکام بوده و در زمره ارزان ترین لنگه درهای بازار بوده اند. همچنین نوعی محصول خاص نیز با رویه های قابدار HDF روکش چوب در بازار ارائه گردید بنام مزونیت Mesonite که با استقبال خوبی مواجه نگردید.
ABS یا Acrylonitrile Butadiene Styrene
این ماده از سه ترکیب «اکریلونیتریل» که پلیمری مصنوعی (از اکریلیکهای معروف) است، «بوتادیان» که ترکیبی آلی است و استایرن (پلی استایرن) آروماتیکی مایع و بیرنگ و بو، تشکیل شده است. از این مواد بیشتر برای روکش دیگر متریال ها استفاده میشود و خود به صورت پایه مواد ساختن درب وپنجره و غیره نمیباشد. درصورت وجود یک سوراخ ریز در این روکش رطوبت به داخل محصول راه پیدا می کند و باعث تخریب آن خواهد شد. شکل و بافت نهائی این محصول حس پلاستیک را ارائه میدهد و نشان دهنده روکش چوب چه طبیعی و یا مصنوعی نمی باشد.
HPL یا High Pressure Laminate
این روکش از خانواده پلیمرهای ترموست تشکیل می گردد که بسیار مقاوم است، شعله ور نمی گردد و در هنگام سوختن گاز سمی تولید نمی کند. برای تولید این محصول از لایه های کاغذ کرافت استفاده میشود که به رزین های ترموست آغشته شده و به همراه روکش، تحت دما و فشار بالا به یک ورق متراکم با ساختاری یکپارچه تبدیل می گردد. سطوح نهایی این ورق توسط لایه های رنگین و پوشش ضد خش پوشانده می شود. اکثر برندهای ضدآتش در محصولات دروچارچوب و دیوارپوش دارای روکش HPL هستند.
CPL یا Continues Pressure Laminate
CPL از خانواده HPL است با انعطاف پذیری بیشتر مخصوص پست فرم و رپینگ و دارای ضخامت کمتر در مقایسه با HPL و بصورت رول و پیوسته تولید می گردد. این روکش برای جامب و روکوبهای ضدآتش و یا مقاوم به آتش یکی از بهترین گزینه هاست.
PVC یا Poly Vinyl CHLORIDE
نوعی پلیمر ترموپلاستیک است که در دو نوع سخت و انعطاف پذیر ساخته می شود و در شرایط حاضر یکی از ارزشمندترین محصولات صنعت پتروشیمی است. عبارت پی وی سی و وینیل بطور رایج برای همه موادی که پلی وینیل کلراید PVC یک سازنده آنست استفاده میشود. پی وی سی (PVC) پلاستیکی سخت است که بهوسیله مواد افزودنی نرم و انعطافپذیر میشود.
UPVC یا Unplasticized Polyvinyl Chloride
این متریال متشکل از PVC است و به معنای دیگر PVC سخت شده و یا به عبارتی محصولی است که حالت پلاستیک (نرم) آن از بین رفته است. این ماده برای اولین بار در اوایل دهه 1960 میلادی در آلمان ساخته شد. بخاطر عایق بودن آن و مقاومت مطلوب آن برای پروفیل های پنجره با شیشه های دوجداره بسیار کاربرد دارد.
Polywood / WPC یا Wood & Polymer Composite